Op zoek naar een specialist in de Tsjechische taal en cultuur?
Dan is Andrea Mullerova u graag van dienst.

Film

Eigen werk

Gedurende mijn opleiding documentaire regie aan de Filmacademie in Amsterdam heb ik de meeste voldoening gevonden bij het maken van human interest documentaires.  In mijn films portreteer ik op intieme wijze de gewone mensen die door omstandigheden in ongewone situaties verkeren. In 2013 ben ik  afgestudeerd  met de documentaire ‘Savannah en haar moeder’, een verhaal over de zestienjarige Savannah die niet alleen een huis deelt met haar moeder, maar ook een zeldzame, erfelijke ziekte waardoor haar moeder inmiddels nauwelijks kan lopen en veel zorg nodig heeft. De ziekte is altijd aanwezig, maar het leven van de puberende Savannah – met liefdesverdriet, huiswerk en feestjes – gaat ook gewoon door.

Van mei 2013 tot september 2013 heb ik regieassistentie verricht tijdens opnames en montage van BNN/ Submarine productie ‘De School’. In deze documentaireserie werd het leven van scholieren en docenten op een middelbare school in Nederland vastgelegd.

Research

Met mijn kennis van de landen in het Tsjechische / Slowaakse taalgebied en ervaring op het gebied van de productie en regie van documentaires ben ik inzetbaar voor film- en documentaireresearch in Tsjechië en Slowakije.

Interviews

Op aanvraag help ik u graag met research en interviews voor documentaires en films in Tsjechië.

Ondertiteling

Ruwe vertalingen voor de montage en/of ondertiteling voor Nederlandse of Tsjechische films of documentaires nodig? Ik verzorg het graag voor u.

Tarieven op aanvraag.

© Copyright 2014 Mullerova

Website by Fabrique Créative