Op zoek naar een specialist in de Tsjechische taal en cultuur?
Dan is Andrea Mullerova u graag van dienst.

Terugblik op de Tsjechische zomer

De trein raast door de zonovergoten landschappen. Ik steek mijn hoofd uit het raam en adem de geur van de zomer diep in, ik ruik hooi op het land en de zoete geur van abrikozen. Straks lekker op blote voeten op het warme asfalt lopen en ’s-avonds een worstje grillen op een vuur onder de sterrenhemel. De krekels schreeuwen hun blijdschap uit, net als ik: Ik ben weer thuis.

De liefhebbers van Tsjechië zullen dit gevoel van thuiskomen herkennen. Wat is het nu precies, dat op een kleine duizend kilometer rijden van Nederland je aankomt in een land waar een authentiek vakantiegevoel heerst? Komt het door het weer? Zijn het de goedkope halve liters bier?

Ik denk dat het de ruimte is om te mogen bestaan, te leven, te ademen. Gewoon zomaar. Geen ontelbare regels, geen oplaadbare chipkaarten en parkeermeters aan de rand van het bos, die elk minuut van ons leven compromisloos aftellen. Uit het raam adem ik de vrijheid in. En heus, ik let op uit dat ik daarbij mijn hoofd niet stoot tegen een aanstormende boom!

Geniet u ook zo van Tsjechië? Met een beetje kennis van de Tsjechische taal groeit het land u nog dichterbij het hart. Schrijf u in voor de Tsjechische les!

© Copyright 2014 Mullerova

Website by Fabrique Créative